onsdag, maj 31, 2006

1-årsjubileum


Oj, oj, oj, vad fort tiden går. Idag är det ett år sedan vi flyttade från lägenheten på Mellangatan till vårt drömhus! Och vilket år sen - tänk så mycket som har hänt sedan dess.

Huset var egentligen i jättebra skick när vi flyttade in, men vi ville ändå fixa lite med väggarna för att sätta vår egen prägel på det. Så förra sommaren bestod mest i att riva tapeter, spackla, slipa, sätta väv och måla. Vi hade aldrig gjort det innan men efter proffsig upplärning från färgexperten Henrik så blev vi riktiga fenor på det. Nu ska inte jag ta åt mig för mycket av äran för jag var bara inblandad i väv och färg. Det var Erik som slet med det lite tråkigare underjobbet som ju var grunden till att det blev så bra.

Sen har en jättebjörk och en jättegran tagits ner och de gigantiska stubbarna har grävts upp. Och vad händer då när man tycker man är klar med de större grejer man skulle fixa? Jo, plötsligt ser man hur sned och sliten brevlådan är där den står och hur fruktansvärt ful gången upp mot huset är. För att då inte tala om hur sugna vi är på att byta ut den pastellfärgade fruktbården på kaklet i köket av årsmodell -81, nu när allt annat är så i ordning inne…

Hmmm. Det ena föder verkligen det andra. Tror nog det blir till att köpa en trisslott i morgon.