tisdag, juni 06, 2006

060606

”Nationalbakelsen som går i hälsans tecken med havre och låg fetthalt”. Hmm…någon havre hittade vi inte och den låga fetthalten lyste också den med sin frånvaro. Kanske var det faktiskt därför som den var så god, för det var den. Kletig mandelmassebotten med jordgubbsfromage och en rejäl klick äkta vispgrädde ovanpå. Och på toppen en smarrig skylt i choklad.

Nationaldagen har varit lugn och mysig. Efter god lunch åkte vi i nytvättad bil till Mullsjö där det blev en promenix längs med sjön innan vi fikade på Landhs konditori.

I Nyhetsmorgon i morse uppmanade Herman Lindqvist alla som bor i Sverige att idag sända en tacksamhetens tanke till vårt vackra land. För att vi har varit så förskonade från krig och tråkigheter och för att vi på många sätt har det så bra.

På väg hem från vår utflykt åkte vi på småvägar genom ett böljande sommarlandskap med knallgröna ängar, förbi röda stugor och sömniga kossor. Solen sken och de hissade flaggorna vajade i vinden mot en klarblå himmel. Det var här någonstans som jag sände min tacksamma tanke.

Grattis Sverige på födelsedagen!