lördag, juni 03, 2006

Nattliga äventyr

”Våga vägra sova” – det är Filips nya motto. Det verkar som om lillen har kommit på att han har så mycket att upptäcka att han inte längre hinner sova! Från att alltid ha sovit gott på nätterna med avbrott för två matpass har han nu i veckan börjat med att vakna en gång i timmen. Från klockan elva och fram till morgonen… Och han är hjärtskärande ledsen när han vaknar. Tutten som han annars älskar är inte att tänka på. Den flyger all världens väg - det är mat han vill ha, eller kanske bara närhet för han somnar om ganska snabbt igen så snart han får som han vill. Sedan dröjer det inte länge förrän man känner en liten hand som krafsar i ansiktet, en liten fot som dunsar ut och in i magen och strax därefter ett par armar som börjar snurra likt en takfläkt. Han är vaken igen.

Har nu fått reda på att bebisar i hans ålder börjar drömma mycket så kanske är det mardrömmar som spökar. Man undrar ju vad de handlar om för en sådan liten människa? Inte är det krig och monster i alla fall utan snarare att mamma och pappa inte syns till eller att han inte får någon mat. Stackars liten... Någon annan sa att det också kan vara så att nattsömnen störs av alla nya intryck han får på dagarna, och det låter faktiskt ganska troligt.

Pust och stånk. Hoppas hursomhelst att han snart kommer på att dagarna ju blir ännu roligare om både Filip och mamma är pigga och utsövda.