söndag, juni 25, 2006

Tankevurpa

Tack vare en sådan har vi nu besökt original-Ikea i Älmhult på väg till midsommarfirandet i Hjärtonemåla. Stort, trevligt och inte det minsta trångt. Gott fika hade de också och dessutom en jättegullig tjej i caféet som sprang och letade fram en banan till en fikasugen Filip.

Men hur hamnade vi där när det var till Blekinge vi skulle och det via Växjö? Jo, efter en lugn och skön morgon utan stress kom vi iväg lagom till lillens långa sovpass, mäkta nöjda över att vi för en gångs skull hade fått med oss allt och dessutom kommit iväg när vi hade tänkt. Lite småtrångt blev det i bilen men vi hade nog ändå kunnat knöla in lite till skojade vi om. En stund senare kom Erik på varför vi tyckte det fanns plats över. Vi hade åkt ifrån Filips matstol. Ingen jättekatastrof men faktiskt en mindre för den är ju smidig att sätta honom i när han äter. Och så tycker han att den är kul att sitta och leka i eftersom man kan lägga leksaker på det lilla bordet framför. Hursomhelst kom jag då på den briljanta idén att Älmhult ju ligger om än inte på vägen så i alla fall söderut, så vi styrde om kosan lite åt väster och tog lunchen i Ljungby istället för i Växjö. Därifrån lite småvägar innan vi var framme.

När vi några timmar senare fortfarande skumpade fram på småvägar tillbaka österut kom Erik på att det ju faktiskt hade varit bra mycket närmare att vända tillbaka till Ikea i Jönköping när vi kom på att vi hade glömt stolen.

Ibland är man inte jätteklipsk, men jag kan ju alltid skylla på att jag ammar. Dessutom har vi nu två matstolar i vit plast, varav en riktigt äkta - inhandlad på originalet.


2 Comments:

Blogger Mr Marpe said...

Fördelen var ju att ni fick besöka ett nytt IKEA. Iofs hade ni ju åkt förbi Svenssons om ni tagit den "riktiga" vägen. Men ett besökt på IKEA brukar inte ge samma typ av baksmälla.

tisdag, juni 27, 2006 9:20:00 fm  
Blogger Anna said...

Precis! Annars hade vi kanske kommit hem med en snajsigt designad stol med ÄNNU mer utställda ben än den här som alla garanterat hade slått av sig tårna på :)

onsdag, juni 28, 2006 9:55:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home