söndag, juni 18, 2006

Vätternrundan, Brofästival och Grännautflykt

Vilken helg! Nu har jag visserligen inte cyklat 30 mil runt Vättern men väl promenerat några hundra meter ner till stora vägen och hejat fram ett antal kämpande, svettiga cyklister. Erik och jag tror inte att vi hade fått så många leenden och glada tillrop om vi inte hade haft en sprattlande och skrattande liten charmknutte med oss i famnen. Förhoppningsvis fick han en och annan morfar och farfar att tänka på sina barnbarn i någon mil eller två.

I går avslutades förresten det omtalade jätteprojektet Munksjöbron och firades med en festival i stan, fyndigt kallad ”Brofästival”. Hittade tyvärr ingen färsk bild på bron men den ser faktiskt riktigt snygg ut. Nyhetsmorgon sände i fredags ett långt reportage direkt från bron och visade i den strålande sommarsolen Jönköping från sin allra bästa sida. Heja, heja! Kan dessutom tänka mig att lokala nyhetsredaktionen var malliga som fick vara med i riksteve.

Vi skippade dock festen i stan och åkte istället till Gränna med mormor och morfar. Inledde med den grymt smarriga räkmackan på berget samtidigt som vi njöt av utsikten över spegelblanka Vättern och Visingsö. Därefter en tur ner till stan där vi smet in i en polkagrisaffär och köpte på oss lite polkagrisar och en strut gammeldags chokladkola. Filip gapskrattade åt takfläkten och brydde sig inte så mycket om allt godis runt honom. Gränna är verkligen jättemysigt på sommaren. Blir nog till att ta en heldag där längre fram på semestern.