Drömfrulle
Tack vare att jag är en sådan som alltid läser på baksidan av mjölkpaketet, blev det i morse rykande färska valnötsscones till frukost. Mmm, kan varmt rekommenderas!
VALNÖTSSCONES (8 st)
3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl halverade valnötskärnor
1/2 tsk salt
50 g smör
1 1/2 dl mild yoghurt honung
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda de torra ingredienserna. Finfördela smöret i blandningen och rör därefter ner yoghurten. Arbeta ihop till en deg. Dela degen i två delar och platta ut till tunna, runda kakor på en plåt. Skåra varje kaka med kniv i 4 delar och nagga med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter. Låt svalna. Dela dem och servera med smör, ost och marmelad. Mums!
VALNÖTSSCONES (8 st)
3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl halverade valnötskärnor
1/2 tsk salt
50 g smör
1 1/2 dl mild yoghurt honung
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda de torra ingredienserna. Finfördela smöret i blandningen och rör därefter ner yoghurten. Arbeta ihop till en deg. Dela degen i två delar och platta ut till tunna, runda kakor på en plåt. Skåra varje kaka med kniv i 4 delar och nagga med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter. Låt svalna. Dela dem och servera med smör, ost och marmelad. Mums!
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home