söndag, augusti 13, 2006

Vuxenpoäng

Vi har varit på vuxenpoängsamlarutflykt.

Egentligen började det med att vi insåg att vi behövde ett parasoll till vagnen. Eftersom Filips favoritsysselsättning där numera är att ena stunden hänga med huvudet ut och titta åt höger för att strax därefter flänga runt och i stället hänga med huvudet ut och titta åt vänster, är det näst intill omöjligt att skydda honom mot solen. Så vi köpte ett parasoll som dock visade sig vara så tunt och svajigt att det höll på att gå av på mitten så fort det kom en vindpust. Detta lämnade vi tillbaka och ville i stället ha ett Brio-parasoll i samma material som vagnen, men de var slut i hela stan. Och det var då jag fick fatt på ett - i Falköping.

På utflykten dit passade vi på att springa in på Falköpings ost och frossa i en massa goda ostar. Stötte där på ett liknande fenomen som jag beskrev om i Ystad där allt var Wallanderfixerat. I Falköping var allt ostfixerat. Man kunde äta ostkakans kusin på Osterian och lägga kort i en pOSTlåda. Och utanför butiken kunde man se på en ostfilm. Sen var vi ju bara tvungna att svänga förbi Ryfors godislager på hemvägen. Billiga, billiga kolor i alla tänkbara smaker – mums!

Så nu har vi ost, kolor och ett parasoll. Typiskt bara att regnet verkar ha kommit för att stanna när vi äntligen fick tag i det.