fredag, oktober 20, 2006

Goodbye fruktkaklet

ÄNTLIGEN är projekt ”Minirenovering av vårt kök” i gång! Som jag har längtat och drömt, trånat och spanat. Den pastellfärgade fruktbården står mig nu efter 11 månader hemma bra långt upp i halsen, liksom de gulnade – från början vita – laminatbänkskivorna. Givetvis hade det varit rena paradiset att få sätta in ett sprillans nytt kök men skåpen med de vita luckorna får allt hänga med ett par år till. Sedan kommer de om dagens smak består bytas ut mot nya praktiska stommar med smart förvaring, täckt av vita, helt släta luckor eller möjligtvis Ikeas vita ”Ädel”-luckor.

Men först alltså en rejäl uppfräschning bestående av bänkskivor i ek, vitt, matt kakel i storlek 60*30 (först tänkte vi ha 5*5 men har alltså avancerat en del i storlek!), ny kran och spottar under skåpen… I morgon ska Filip busa med mormor och morfar hela dagen och då blir här bändning och slipning så det står härliga till. För alla som hört mig klaga och gnissla över den hemska fruktbården kommer här ett bildbevis. Om några timmar är den ett minne blott – kan knappt tro det är sant!


4 Comments:

Blogger Mr Marpe said...

Kan ni inte hyra in nån som gör jobbet? Nu med borglig regering måste det ju gå att dra av för hushållsnära tjänster och köket är väl ändå hushållets hjärta?

lördag, oktober 21, 2006 8:03:00 fm  
Blogger Erica said...

Åh, vad kul! Vet att du har längtat efter denna stund. Ska bli spännande att se resultatet sen!
Kramar i höstrusket

söndag, oktober 22, 2006 3:57:00 em  
Anonymous Anonym said...

Hejsan! Det var ett tag sedan, i alla fall i kontranst till hur man hade vant sig att träffas ofta nu med "mammaligan". synd att jag inte kunde hänga med i torsdags...men vi ska ju göra en repris vilket gjorde mig och J mycket glad! Härlig med makeover hemma för er, äntligen förstår vi =) Jag tror det kommer bli ett stort lyft med ekskivor och nytt kakel. Ekskivor gör sig väldigt snyggt till vita luckor så det kommer lyfta hela köket tror jag, vi är otroligt nöjda med våra! Hoppas allt går finfint och flyter bra! Vi hörs och ses snart! KRAM KRAM!

söndag, oktober 22, 2006 5:57:00 em  
Blogger Anna said...

mr marpe - Så sant :) Men du skulle bara veta hur mycket Erik har längtat efter att för första gången i sitt liv sätta kakel!

erica - Ja, du ju fått höra en och annan klagolåt ;) Ser fram emot besök från dig och Isabelle när det är klart! Kramar till er också!

jonahosandra - Hej! Ja, fy vad länge sedan - har saknat er! Så synd att ni inte var med på Ikea. Men hörde du vilket kaos det blev precis när vi kom och alla var vrålhungriga? Eller när Hanna reste sig med huvudet rakt upp i en lampa som satte sig som en hjälm på henne? Hemskt kul :)
Ja, köket kommer nog att lyftas hoppas och tror vi! Ert kök är ju såå fint. Tycker dessutom ert kakel är supersnyggt!

Ska bli jättekul att ses i veckan!
Stor kram!

söndag, oktober 22, 2006 10:13:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home