tisdag, oktober 17, 2006

Äppel päppel

Kan tydligen inte släppa det där recepttemat helt och hållet. Såg ju att mr marpe skulle till att ha äppelkakebjudning och eftersom vi tyvärr inte kommer delta så kan jag ju i alla fall bidra med ett recept. Om utifall att han skulle ha så mycket äpplen att han funderar på äppelkakebuffé menar jag.

Det var Eriks syster som drog in oss i beroendeträsket av dessa sagolika sega kakor som man först bakar, och sedan äter och äter och äter tills de är slut, magen är proppmätt och man sitter där med dåligt samvete de luxe och lovar sig själv att gå den extra långa promenaden med barnvagnen nästa dag…

Sega rutor
200 g smält smör
6 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 påse mandelspän (går lika bra utan)
äpplen eller hallon

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Smält smöret och låt det svalna – blanda sedan i övriga ingredienser direkt i kastrullen. Bred ut smeten i långpannan och strö över ev. mandelspån och äpplen/hallon. Grädda 30 minuter mitt i ugnen. Ta ut och dra över papperet med kakan till en bänk. Lägg långpannan som lock över kakan och låt den svalna så. Skär i rutor. Superenkel och underbart god!

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

6dl socker oj oj oj!

onsdag, oktober 18, 2006 9:34:00 em  
Blogger Anna said...

Mmmm, jag vet - galet mycket! Men ska man sockerchocka så ska man :)

torsdag, oktober 19, 2006 9:43:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home