Tema MAT - fredag
Fråga mig inte varför dessa rullar kallas mexikanska – de kan likaväl kännas helsvenska, beroende på vad man fyller dem med. Men nu ska vi inte halka in på den klassiska diskussionen om pinnar som inte alls känns särskilt finska eller wienerbröd som…ja, varifrån kommer de egentligen?
Nej, testa att laga rullarna i stället – jag lovar att de är kalasgoda!
Mexikanska rullar
50 g margarin
2 ½ dl mjölk
1 ½ dl vetemjöl
3 ägg
Gör så här:
Smält margarinet. Häll sedan i mjölken och låt koka upp. Ta av grytan från plattan och vispa ner mjölet. Knäck därefter i äggen, ett i taget. Bred ut smeten på smort bakplåtspapper och grädda i 200 grader i mitten av ugnen, ca 15 minuter.
Välv sedan upp ”kakan” precis som en rulltårta på ett bakplåtspapper. Bred på en fyllning, t.ex.:
- kryddig köttfärsröra
- räkstuvning
- svampstuvning (gärna kantarell - mmm!)
Rulla ihop och värm färdiga i 200 graders ugnsvärme ca 20 minuter.
Servera med sallad och ett gott bröd.
Nej, testa att laga rullarna i stället – jag lovar att de är kalasgoda!
Mexikanska rullar
50 g margarin
2 ½ dl mjölk
1 ½ dl vetemjöl
3 ägg
Gör så här:
Smält margarinet. Häll sedan i mjölken och låt koka upp. Ta av grytan från plattan och vispa ner mjölet. Knäck därefter i äggen, ett i taget. Bred ut smeten på smort bakplåtspapper och grädda i 200 grader i mitten av ugnen, ca 15 minuter.
Välv sedan upp ”kakan” precis som en rulltårta på ett bakplåtspapper. Bred på en fyllning, t.ex.:
- kryddig köttfärsröra
- räkstuvning
- svampstuvning (gärna kantarell - mmm!)
Rulla ihop och värm färdiga i 200 graders ugnsvärme ca 20 minuter.
Servera med sallad och ett gott bröd.
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home