Tema MAT - lördag
I dessa smidiga rullar gömmer sig en kycklingröra med lite sting i. Underbart goda och perfekta att göra många av och stoppa in i frysen när man ändå är i gång.
Kycklingenchiladas
4 port
2-3 kycklingfiléer, ca 400 g
½ - 1 gul lök
smör
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
2 dl crème fraiche - tomat & basilika
4 stora eller 8 mindre tortillabröd
2 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Strimla kycklingen tunt. Skala och hacka löken. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Rör ner löken och låt den fräsa med. Krydda med salt och sambal oelek. Rör ner crème fraichen och låt det koka ihop någon minut. Fördela röran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg dem tätt på ett ugnssäkert fat. Strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen 10-15 min. Servera med avokado- och tomatsallad.
Kycklingenchiladas
4 port
2-3 kycklingfiléer, ca 400 g
½ - 1 gul lök
smör
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
2 dl crème fraiche - tomat & basilika
4 stora eller 8 mindre tortillabröd
2 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Strimla kycklingen tunt. Skala och hacka löken. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Rör ner löken och låt den fräsa med. Krydda med salt och sambal oelek. Rör ner crème fraichen och låt det koka ihop någon minut. Fördela röran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg dem tätt på ett ugnssäkert fat. Strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen 10-15 min. Servera med avokado- och tomatsallad.
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home