Tema MAT – söndag
Temaveckan lider mot sitt slut och söndag som det är avslutar jag med rejäl husmanskost, nämligen köttfärslimpa. Dock med en lite otippad ingrediens som gör den extra saftig – ananas!
Köttfärslimpa med ananas
1 ½ dl mjölk
½ dl ströbröd
600 g köttfärs
1 ägg
1 ½ tsk salt
1 ½ tsk vitpeppar (knappt, annars brinner det i halsen :))
1 dl krossad ananas
soja
en klick smält smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölk och ströbröd och låt det svälla. Rör ner övriga ingredienser (ej soja och smör). Lägg därefter färsen i ett ugnsfast fat och forma till en limpa. Pensla med soja- och smörblandningen. Grädda längst ner i ugnen 45-50 minuter.
Servera med en klassisk gräddsås till pressad potatis eller ris, och grönsaker.
Köttfärslimpa med ananas
1 ½ dl mjölk
½ dl ströbröd
600 g köttfärs
1 ägg
1 ½ tsk salt
1 ½ tsk vitpeppar (knappt, annars brinner det i halsen :))
1 dl krossad ananas
soja
en klick smält smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölk och ströbröd och låt det svälla. Rör ner övriga ingredienser (ej soja och smör). Lägg därefter färsen i ett ugnsfast fat och forma till en limpa. Pensla med soja- och smörblandningen. Grädda längst ner i ugnen 45-50 minuter.
Servera med en klassisk gräddsås till pressad potatis eller ris, och grönsaker.
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home