söndag, november 26, 2006

Födelsedagsberättelse

Det blev en rejäl semester från bloggen i samband med en viss liten persons födelsedag. Senaste dagarna har det varit full fart och jag ska försöka återge det mesta, såhär lite i efterskott.

Födelsedagen blev en riktig mysdag. Allt vardagsgöra som tvätt och fix lades åt sidan och lillskrutten fick vår odelade uppmärksamhet hela dagen. Jag försökte göra mig till och fixade i ordning en vällingsmoothie (välling, lite kakao och en klick fruktpuré – mums!) som frukost till födelsedagsbarnet. Filip tog ett par klunkar, mumlade gottgott, slängde flaskan över axeln och pekade på grötpaketet och sa ”däää”. Och så blev det med den lyxfrukosten.


Därefter tokbusade vi och badade skumbad innan pappa kom hem med lunch. Sen skrålade vi ”Ja må han leva” och hurrade och Filip nästan kiknade av skratt åt hurrandet (eller var det åt vår sång?) Därefter – paketöppning. Den kanske allra största favoriten var och är lektunneln SPEJA från Ikea. Vi trodde att vi skulle få ha den halv ett tag tills han blev lite större men icke. Knappt hade Erik fått den ur plasten förrän Filip var halvvägs igenom med håret elektriskt spretandes åt alla håll. En pulka, små bilar och flygplan i plast, en tröja och en RockStar-nappflaska blev det också men inget gick upp mot den turkosa tunneln.

På eftermiddagen blev det utflykt till ett fik där födelsedagsbarnet pekade på lampor, tittade ut de andra fikagästerna, mumsade bakelse och drack lite saft – stor lycka! Filip var en så glad liten skit hela dagen och det var precis som att han märkte att det var något extra. Fattas bara annat – med blåmärken på benen av allt krypande i tunneln och lätt värk i ryggen sjönk Erik och jag nöjda ner i soffan när Filip hade somnat. Kvällsnöjet blev att leta fram förlossningsjournalen (waaahhh) och läsa och minnas. Precis som att läsa en berättelse om någon annan tyckte jag som mest har en enda stor minneslucka - skrämmande och ont i magen tyckte Erik som minns allt väldigt väl. Vilken tur då att all dramatik och smärta var värt den underbara lilla människan vi fick i utbyte.