söndag, november 26, 2006

…och 1-årskalas

Så var det i går dags för det stora kalaset. När gästerna kom stod födelsedagståget på bordet med en etta i mitten. Vi hade ratat Bamse och Spidermanservetterna och i stället lagt egenhändigt gjorda servetter med prinskronor på vid varje tallrik. I taket hängde de rackarns, men ack så fina hjärtballongerna (uppblåsta av Erik – återigen med hopknipna ögon). Efter fika med lussebullar, chokladhavreflarn och några små kakor blev det ”prinstårta” med vit marsipan och ett ljus. Vi hade missat att öva på ljusblåsning men gjorde ändå ett försök – dumma som vi var. Borde nästan kunnat räkna ut att Filip ”gottgott” inte skulle missa tillfället och ta sig en bit och mycket riktigt vecklade han i stället ut sin lilla men långa arm och tog sig en näve tårta – överlycklig!

En överväldigad 1-åring fick sen ta itu med den stora pakethögen. Papper revs, prasslades med och åts. Snören drogs, slets och slängdes åt alla håll. Sen uppenbarade sig en massa roliga saker på golvet – bobbycar, böcker, bultbräda, skor, pengar, brandbil och en underbart fin, brunvitrandig Katvigheldräkt.


Utmattad somnade lilla krabaten sedan gott på kvällen. När vi själva hade lagt oss hördes ett skratt från spjälsängen. Kanske drömde han om sina nya skojiga saker, kanske om allt lek och bus med småkusinerna. Men jag tror nog ändå att drömmen handlade om ögonblicket då han gröpte in sin hand i tårtan. Gottgott var ordet.

2 Comments:

Blogger Isabelle said...

Vilken kalasfin dag han verkar ha haft! Och vilka kalasfina föräldar ni är som anordnar ett sånt fint kalas för honom :) Kram på er!

torsdag, november 30, 2006 10:21:00 em  
Blogger Anna said...

:) Du är så snäll!
Åh, vad mysigt för er som har denna dag kvar!

Kram!

tisdag, december 05, 2006 10:46:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home