torsdag, november 02, 2006

Sjuk

Det är synd om Filip. Blek, hålögd och jätteynklig somnade han för ett tag sedan gott här bredvid mig efter ett dygns superelak magsjuka. Hans första, och fyanamej vad den har tärt även på oss fastän vi inte blivit smittade (ännu). Vi har sannerligen fått pröva på den första riktiga mamma- och pappaoron över vårt lilla barn. I går kväll vaknade han panikslagen i sitt eget kräk – överallt. Efter tröst och bad och ny pyjamas upprepades proceduren fyra gånger innan han äntligen somnade snyftandes i Eriks famn. I dag har vi, hans tillstånd till trots, haft en riktig mysdag. Jag har inte ens bäddat och diskat, än mindre kammat håret - utan bara varit mamma och funnits hos Filip varenda sekund. Vaggat, pussat, sjungit, läst, pysslat om och smekt hans trassliga hårsvall. Vid matbordet i kväll ramlade han plötsligt framåt och somnade sittandes i sin matstol, för att strax därefter kräkas upp allt vi lyckats få i honom i dag. Stackars, stackars liten. Måtte han vakna frisk och rosig om kinderna i morgon och med benen fulla av kryp. För även om han har varit jättemysig och lugn i dag så är det ju den babblande och busiga lilla Filip vi vill ha omkring oss.

4 Comments:

Blogger sandra said...

Åh vilken lite stackare :-( Och vilken bra mamma han verkar ha! Jag gillar verkligen er härliga blogg. Underbara episoder och Filip är ju bara för söt och charmig.

Kram Sandra

fredag, november 03, 2006 8:20:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Hej! Stackars Filip! Men tack!!!! Nu vet vi att det var maginfluensa även för Jonathans del! Han började spy ca 20.30 onsdag kväll och det är först nu fredag fm som det verkar bättre!!! Var kom denna otäcka basill från?
Är Filip bättre idag?
Kram från Jenny o Jonis

fredag, november 03, 2006 11:28:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Hej på er! Huuuuu...vad hemskt att se sin lilla guldklimp så utsatt av elaka basiller.....hoppas han har hämtat sig. Såg att även Jonathan varit magsjuk...hmmm...det går verkligen i Habo nu. Alla man pratar med verkar känna någon eller några som har haft i veckan. Vi har klarat oss förutom det lilla "vajsing" som Jonah hade i magen i tisdags. Kräks vid maten, diarré och ingen aptit. Men han var hela tiden pigg. Undra om det var en mild variant... och om han smittade er andra????? Hemska tanke!! Man kan ju aldrig veta vad de små liven har snappat upp...men man känner ju sig så dum =( Hoppas ni vuxna klarar er! Vi hörs om måndag! Kram S+J

lördag, november 04, 2006 4:51:00 em  
Blogger Anna said...

sandra - Åh, tack! Vad glad jag blir att du tycker om att vara här. Måste genast kika in till dig! Kram :)

jenny och jonahosandra - Hur går det med er? Vilken skitbacill rent ut sagt. I eftermiddags blev Erik dålig och nu ligger han här bredvid mig i soffan - totalt utslagen. Och jag sitter här och försöker knapra så tyst jag kan på mitt godis. Man vet ju hur störigt sådant kan låta när man själv mår illa... Hoppas i alla fall att ni och era män har klarat er och att Jonathan och Jonah är friska igen.

Sandra - tänk för allt i världen inte på om det är Jonah som har smittat eller inte. Skulle det vara så så var det ju helt omöjligt att veta om att han inte var pigg. Han både såg ju ut och uppförde sig som om han var lika pigg som vanligt. Det som talar emot att det skulle vara han är ju dessutom att både Jonathan och Filip verkar ha blivit rätt utslagna. Filip har inte kräkts sen i går morse men sen dess har han varit så himla dålig i magen i stället. Han pruttar så fönsterrutorna nästan skallrar och tvättmaskinen går varm...

Vi hörs i morgon om måndag!
KRAM Anna, direkt från sjukstugan

lördag, november 04, 2006 10:31:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home