onsdag, december 06, 2006

Lucka 6 – Julkortsfotografering, del 1

Förutsättningarna var inte de allra bästa. Ett något för mörkt vardagsrum, en något för darrhänt pappa bakom kameran (skojar bara Erik-älsklingen, hade inte gjort det bättre själv), en mamma som försökte locka med roliga miner samtidigt som hon hysteriskt skuttade bakom fotografen och gav konstiga skuggor på väggen och en något för kvällströttsbusig liten modell med en hel drös myror i baken som hela tiden kröp ur bild... Men vi gjorde ett tappert försök.

Rekvisitan, i form av en kavel, åkte ganska snabbt undan då Filip plötsligt började veva med den över huvudet likt en lasso och vi genast såg framför oss hur den skulle kunna träffa teven om han släppte i rätt läge. Efter många kameraklick där resultatet endast blev en skugga på ett fårskinn bestämde vi oss för att ge det en sista chans i form av en pepparkaksmuta. Filip slängde sig över pepparkakan och började ivrigt mumsa i sig den – med ryggen mot oss. Då gav vi upp. På fredag då Erik förhoppningsvis är ledig gör vi ett nytt försök i dagsljus.

Det grämer mig inte lite att detta kort med mer ljus och typ 100 procent mer skärpa nog hade blivit kanon…gaaahh, vad retfullt.