Sopplunch med kräftsmak

KRÄFTSOPPA
Ca 6 port
2 msk margarin
2 stora morötter
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
svartpeppar
400 g kräftmjukost
2 dl crème fraiche
dill
1 burk kräftstjärtar
Grovriv morötterna och fräs dem med lite mjöl och margarin i en stor gryta. Späd med vatten. Tillsätt buljongtärningarna och en nypa (vem har myntat detta usla uttryck – jag vill ju ha exakta angivelser…!) peppar. Låt puttra en stund. Tillsätt därefter ost, crème fraiche och dill. Koka upp.
Servera med kräftstjärtar och ett gott bröd.
2 Comments:
Låter gott. Jag har en burk kräftor i frysen. Får nog ta och göra din sopppa när jag kommer hem till Svedala.
Tycker jag absolut du ska göra :)
Skicka en kommentar
<< Home