tisdag, februari 20, 2007

En chokladdröm…

...en kaloribomb, eller rätt och slätt Godismuffins. Kärt barn får ofta många namn och i det här fallet passar de alla lika bra. Chokladälskare får bara inte missa dessa. Chokladälskare OCH kalorijägare uppmanas dock sluta läsa här för det är ingen dietkaka du ser på bild. Men ibland måste man faktiskt tillåta sig att lyxa till det lite extra. Så du som testar receptet – blunda och njut, du behöver inte titta på det du stoppar i dig. Förstör inte heller stunden med att försöka se framför dig den gigantiska smörklicken, de miljoner sockerkornen, det nästan halva paketet kakao och den rejäla gräddslurpen som finns i det du tuggar på. Och tugga förresten inte heller utan låt den härligt sega kakan smälta i munnen, för det gör den – var så säker!

Lilla söta Isabelles mamma Erica har efterfrågat receptet på dessa otroligt smaskiga:

GODISMUFFINS (28 st)
200 g smör
4 ägg
5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt

Fyllning
100 g smör
3 msk vetemjöl
1 dl strösocker
3 msk kakao
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta smöret. Rör i mjölet blandat med kakao, vaniljsocker och salt. Skeda upp smeten i små mazarinformar. Fyll inte på för fullt! Grädda därefter ca 15 minuter i 175 grader. Låt svalna.

Gör sedan fyllningen. Börja med att smälta smöret i en kastrull. Tillsätt sedan mjöl, socker och kakao och rör till en jämn smet. Tillsätt mjölk och grädde och koka tills smeten tjocknar, vilket bara tar några minuter. Fördela smeten i chokladformarna och låt svalna. Förvara dem i frysen och ta fram drygt 20 minuter före servering.
(Eftersom det inte blev någon semla i dag så borde det väl förresten vara helt befogat att jag går raka vägen ner till frysen och plockar fram en sån här nu på direkten?)

4 Comments:

Blogger sandra said...

Helt befogat! Jag hoppas att du inte bara en utan två ;-) De ser helt gudomliga ut och jag måste bara provbaka någon dag. Mums!

onsdag, februari 21, 2007 9:08:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Utskrivet och insatt i receptpärmen!!! TACK =)

onsdag, februari 21, 2007 12:37:00 em  
Blogger Erica said...

Tack så mycket! De blir säkert mycket uppskattade på Isabelles kalas, när man är på kalas brukar det ju inte spela någon roll hur onyttigt saker och ting egentligen är.

Tycker för övrigt att du gjorde alldeles rätt i att ta en kaka istället för semla.

Ha det bra!
Kramar från Erica och Isabelle

onsdag, februari 21, 2007 6:23:00 em  
Blogger Anna said...

Baka på alla! Jag vågar lova att ni inte blir besvikna och att de genast blir beroendeframkallande :)

KRAM!

torsdag, februari 22, 2007 5:09:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home