lördag, februari 10, 2007

Tema Kärleken – Till hjärtan

Jag är svag för hjärtan. Jag nosar mig likt en spårhund som är utbildad att söka efter denna symbol till allt som är hjärtformat. Nu ska ni inte för den skull tro att hela vårt hem är överbelamrat med hjärtan i varje vrå. Nej, lagom är ju som alltid bäst och de hjärtan som syns här är valda med omsorg. Men tänker jag efter så finns det nog minst ett hjärta i varje rum, på ett eller annat sätt och några favoriter kommer helt säkert att hamna på bild här under veckan.

Främst är det den vackra formen som tilltalar mig men även det hjärtat symboliserar. Ett hjärta är ju förutsättningen för allt liv. Och så är det symbolen vi förknippar med kärlek och vänskap. Ett hjärta lite här och var i hemmet tror jag sänder ut positiva vibbar – i alla fall blir jag glad av att se dem runt omkring mig!


Vilken tur egentligen att man har fastnat för något man både tycker är fint att se på och som även symboliserar något gott. Tänk om vi i stället hade råkat fastna för döskalletrenden som råder just nu… Döskallelakan i sängen, något svart som möter ens blick när man försöker titta ut genom fönstret men det enda man ser är ett par gapande ögon på blomkrukorna, läskiga döskallekalsonger på Erik och varför inte ett dussin stirrande döskallar när man öppnar köksskåpet för att ta ett glas vatten? Nej, huanamej. Jag är glad att jag fastnade för hjärtat. Med hjärtat.

♥ Små, fina hjärtan på tråd får mig att känna mig som hon den där med de gröna fingrarna. Som bara svingar sitt trollspö över blommorna och får dem att växa och må bra. Jag upptäckte nämligen nyligen att man kan glömma en sån här stackars växt i tre veckor utan att för den skull behöva uppsöka soporna och skaffa en ny. Med andra ord tåliga, lättskötta, trogna och vackra. Me like! ♥