torsdag, mars 29, 2007

Tygpyssel

Erik och jag är såna där velpellar som har svårt att hitta något snyggt att ha på väggarna. Vi har det ganska sparsmakat möblerat överlag, föredrar ljus och rymd framför övermöblerat och en massa småprylar. Rationaliserade bland annat bort bokhyllan i vardagsrummet när vi flyttade hit till huset, vilket ger ännu en väggyta att fylla. Nu måste ju visserligen inte alla ytor fyllas, och med dem som har något på sig har vi skyndat väldigt långsamt. Det blir lätt så när man rivit gamla tapeter, lagt ner mycket jobb på underarbete och sedan satt väv och målat. Allt känns nytt och fräscht, inga gamla tavelhål eller blekta fläckar så långt ögat kan nå och då vill man ju gärna vara säker innan man sätter nya spikar i väggarna.

Vanliga tavlor är inte riktigt vår grej men sakta men säkert börjar väggarna prydas av annat. Ingen har säkert kunnat undgå vår kärlek till Isas motiv. Absoluta favoriten ”Till dig” har fått en alldeles egen vägg i vardagsrummet och många fler är de motiv som lockar…

Tygtavlor, stavas annars lösningen på väggprydnadsproblemet. Passar oss som handen i handsken. Man väljer fritt och enkelt storlek och framför allt, man får ju precis det motiv man vill ha. Om man hittar rätt tyg vill säga. Ibland ser man något i fantasin som man tror ska ligga där på Åhléns och bara kosta 50 kronor metern, men icke. Då får man försöka hitta något som åtminstone liknar det man drömt om.

Senaste tillskottet ser ni här ovan. Väldigt spännande och roliga färger, inte sant? Vitt tyg med ett mönster i – vitt! Typiskt mig. Men jag älskar verkligen Mairos mönster ”Blomma” och där den nu hänger i hallen faller ljuset så fint att mönstret verkligen kommer till sin rätt. Faller inget ljus gäller det bara att stå i rätt vinkel så ser man ändå!

Sen föll jag ju pladask för Åhléns vårnyhet ”Fiore”. Köpte en rejäl bit och såg fram
för mig en kanonsnygg tavla klädd i detta – i just hallen. Men det blir inte alltid som man tänkt sig. Det blev alldeles för brokigt och fladdrigt, Mairotyget inhandlades i stället och av Fiorebiten klädde jag undersidan av vårt tidningsställ.

Just nu är det stora projektet härhemma att hitta tyget med stort T till en stooor tygtavla att ha på en stor vägg i vardagsrummet. Helst denna gång något som inte vare sig är grafiskt mönstrat eller blommigt. Snarare ett riktigt motiv - träd, människor, hus... Färgerna ska helst vara brunt, grönt, vitt och eventuellt något rött. Någon som har ett bra förslag att dela med sig av?

2 Comments:

Blogger Mr Marpe said...

Ljungbergs i Floda har ju ganska snygga tyger. Men motiv vet jag inte, kanske är galleri som gäller.

fredag, mars 30, 2007 12:52:00 em  
Blogger Anna said...

Jamen du, var inne på deras hemsida för ett tag sedan och det fanns faktiskt väldigt mycket fint!

torsdag, april 05, 2007 12:40:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home