lördag, april 21, 2007

Filip matar djuren

Härma djur är väldigt kul för tillfället. Ivrigt påhejad av Erik och mig kan det med varierade resultat låta som rena djurparken härhemma vissa dagar. Otippat nog är de ”vanligaste” djuren de som verkar svårast att härma. Frågar vi efter katten, hunden och kossan blänger han mest frågande (eller är det kanske uttråkat?) på oss. Kanske är det utmaningar såsom flodhästen, räven och sjöstjärnan han är ute efter? Hursom är han just nu en riktig hejare på pippin, tätt följd av ormen, grisen, apan och papegojan som säger ”goddag, goddag” tills man byter lek.

Alla småttingar verkar på ett eller annat sätt ha ett gott öga till djur – så även Filip. Han tycker mycket om att titta i djurböcker, han älskar sin zoo-ficka à la Isa, han drar katter han träffar i svansen (medan mamma med sin obotliga kattskräck tappar andan) och han avgudar sitt bordsunderlägg med det underbara motivet ”Tiny zoo” av Karin Mannerstål.


Vi fick lite vänligt och försynt påpekat till oss för ett tag sedan att det nog var dags att skaffa en vaxduk till köksbordet. Och det kommer vi säkerligen att göra så snart jag bara springer på vaxduken med stort V som helst inte ska ruinera oss. Jättepraktiskt på alla sätt, men så länge nöjer vi oss med bordsunderlägg. Vi fick då även höra att det kommer Filip aaaldrig låta ligga kvar, vilket vi nog innerst inne befarade skulle stämma. Men – från den stund de färgglada djuren på det relativt stabila underlägget kom på plats är de tillfällen då han slitit ner det på golvet ytterst få. Han älskar att peka och klappa på djuren. Och så matar han dem också, särskilt när det börjar bli fullt i den egna magen. Klart att pippin ska få lite broccoli (detta sker oftast sekunder efter det att broccolin hamnat på tallriken. Broccoli är ”uss” tycker Filip och får inte pippin smaka så matar han generöst åt höger och vänster till de som sitter bredvid honom), och självklart ska lejonet smaka på en bit smörgås. Det händer även att apan får en skvätt yoggi i ansiktet men då brukar det vara dags att sätta ner proppmätte lilleman på golvet innan man själv får en korvskiva i pannan.

Nu ska jag gå ner i köket och förvarna giraffen och elefanten på att det vankas tacos till kvällsmat. Mmmums, så gott! Var evigheter sen och magen kurrar så högt vid blotta tanken att jag snart inte hör vad jag tänker - bäst att sätta igång. Trevlig lördagskväll på er!

3 Comments:

Blogger Mr Marpe said...

Han påminner lite om Bush d.ä. “I do not like broccoli. And I haven't liked it since I was a little kid and my mother made me eat it. And I'm President of the United States and I'm not going to eat any more broccoli.”

lördag, april 21, 2007 10:08:00 em  
Anonymous Anonym said...

Plastdjur är favorit för jonah just nu, köpte ni sådana på ullared?? (du vet dem som jonah fick när pojkligan bytte 1årsklappar). Lite större plastdjur är annars ett hett tipps för små djurälskande parvlar! Ha det bäst tills vi ses och hörs igen!

söndag, april 22, 2007 5:15:00 em  
Blogger Anna said...

mr marpe - hahaa! Du är för rolig du! Kanske ska sluta ge honom broccoli?

jonahosandra - Nej, vet du. Konstigt nog såg jag inga sådana - tyvärr - de skulle säkert blivit jättepoppis. Och hörde du förresten vad mer som var slut för tillfället? Grrr, legolådan! Det är nog inte meningen att Filip ska få en sådan :) Hoppas du mår bra, vännen! KRAM!

tisdag, april 24, 2007 11:27:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home