lördag, maj 05, 2007

Frulle på fik och fantastiskt försommarväder

Filip tog sig en rejäl sovmorgon i morse – ända till halv åtta! Både Erik och jag steg för ovanlighetens skull upp före honom och upptäckte att kylskåpet saknade både juice och mjölk. Eftersom vi ändå skulle till stan och handla beslöt vi oss för att istället för att dricka vatten till mackan åka tidigt och mumsa i oss frukosten på ett fik. Med en färsk ostfralla i högsta hugg spanade Filip in den för tidpunkten på dagen ovana omgivningen samtidigt som han njöt av den söta jordgubbsyoggin som fick ersätta morgongröten.

De senaste dagarnas bloggfrånvaro kan jag förresten inte skylla på jobb och trötthet. Nej, jag har faktiskt varit hemma för vård av sjuk man. Och därmed vård av Filip som inte har kunnat tas om hand av magsjuk pappa. Stackars Erik har varit riktigt dassig och åkte dessutom på feber och vi har nu båda fått äta upp vårt uttalande för ett par veckor sedan om att det har varit en ovanligt frisk vår… Filip har dock hållit sig kry och vi håller tummarna för att han ska klara sig.

Magsjukor är dock nu ett minne blott och efter en cykeltur med stenkastning i å tändes grillen och den underbaraste av dofter blandade sig med en annan underbar – den av nyklippt gräs. Våra magar är nu mer än mätta efter att dess ägare mumsat i sig grillklassikern fläskkotlett med klyftpotatis. Det smakade så ljuvligt att ord saknas och därmed får det vara färdigskrivet för i dag. Filmkväll står på schemat!

3 Comments:

Blogger Snäckan said...

Åhh, så härligt med lyxfrukost för alla tre! Vi gick också loss på nybakta frallor som den omtänksamme mannen fixat. Bra att magsjukan är ett minne blott. Kram

söndag, maj 06, 2007 9:28:00 em  
Blogger Anna said...

Ja, ibland är det bra lite som behövs för att förgylla en hel dag!

måndag, maj 07, 2007 5:19:00 em  
Blogger Isabelle said...

Å vad mysigt! Tack för tipset! Ska dra med mig pojkarna någon morgon jag med :)

onsdag, maj 09, 2007 10:22:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home