lördag, juli 14, 2007

Köttbullar

"Öttbulle" är en riktig favorit hos lilleman på alla sätt. Vad gäller maträtter, kanske den populäraste av dem alla. Vad gäller musik, totalt outstanding. När Köttbullelåten kommer på Absolute Barn Favorit-skivan, då säger Filip "öttbulle" och stoppar upp ett finger i näsan samtidigt som han skakar på huvudet och säger nä-ä (betonat med två korta ä:n). Jag är inte fullt lika förtjust i den låten (ni vet den där ganska tjatiga "Man får inte stoppa köttbullar i näsan, Maaarkus"), så tur är att Filip gör en så gullig version av den.

Men även om den är poplulär så har den inte skuggan av en chans mot Madickens "Köttbullar, köttbullar" som ni kan lyssna på här ovan. När vi sätter på den släpper lillbus allt och dansar loss så det gungar i golvet. Faktum är att Måns Zelmerlöv snart kan slänga sig i väggen ;) Han (Filip) gör bland annat intensivt sina speciella knäböj där blöjbaken nästan snuddar i golvet för att strax därpå snurra runt, runt med armarna upp i luften. En hel del vurpor blir det på grund av snurrningarna men han är snabbt på benen igen och dansar vidare samtidigt som han med ganska försynt röst mumlar "öttbulle, öttbulle".

Sjungande barnröster i all ära - det är jättejättegulligt en liten stund - men efter att själv ha dansat runt till just den här en tjugofem gånger om dagen senaste veckan så har jag kommit fram till att jag är mycket tacksam över att jag inte jobbar som musiklärare till barn under tio. Madicken och Lisabeths röster skär verkligen i huvudet efter några lyssningar. Testa själva får ni se =) Fast gulligt är det. Gulligt så det förslår.