söndag, juli 01, 2007

Mersmak på Meze

Kanske är vi lite sena med vår upptäckt men jag är glad att den till sist gjordes i alla fall. I går kväll grillade vi kött och avnjöt till det en otroligt fräsch och mumsig färskpotatissallad innehållande just en rejäl klick mezeyoghurt. Senare dippade vi chips i den (mezen, inte potatissalladen) och jag tror nog det får bli Tzatsiki av resten. Användningsområdena verkar vara oändliga och en ny favorit har helt klart tagit sin plats i vårt kylskåp.


Grillad potatissallad
(4 personer)
800 g färskpotatis
100 g rucolasallad
1 ½ dl mezeyoghurt
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad mynta
salt och svartpeppar


Gör så här:
Tvätta och koka potatisarna 7-8 minuter i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och låt potatisarna ånga av. Dela dem i halvor och lägg dem på grillen. Lägg på lock och justera värmen med ventilerna. Beräkna cirka 10 minuters grillning för potatisarna att bli mjuka.

Skölj rucolasalladen och klipp den i bitar. Blanda den med yoghurt, pressad vitlök och mynta. Blanda till sist den avsvalnade potatisen med yoghurtdressingen. Smaka av med salt och peppar.