Mersmak på Meze

Grillad potatissallad (4 personer)
800 g färskpotatis
100 g rucolasallad
1 ½ dl mezeyoghurt
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad mynta
salt och svartpeppar
Gör så här:
Tvätta och koka potatisarna 7-8 minuter i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och låt potatisarna ånga av. Dela dem i halvor och lägg dem på grillen. Lägg på lock och justera värmen med ventilerna. Beräkna cirka 10 minuters grillning för potatisarna att bli mjuka.
Skölj rucolasalladen och klipp den i bitar. Blanda den med yoghurt, pressad vitlök och mynta. Blanda till sist den avsvalnade potatisen med yoghurtdressingen. Smaka av med salt och peppar.
Tvätta och koka potatisarna 7-8 minuter i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och låt potatisarna ånga av. Dela dem i halvor och lägg dem på grillen. Lägg på lock och justera värmen med ventilerna. Beräkna cirka 10 minuters grillning för potatisarna att bli mjuka.
Skölj rucolasalladen och klipp den i bitar. Blanda den med yoghurt, pressad vitlök och mynta. Blanda till sist den avsvalnade potatisen med yoghurtdressingen. Smaka av med salt och peppar.

0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home