Ett djurparksbesök i bilder









En blogg om livet som mamma till en alldeles underbar liten pojke och som sambo till pojkens underbara pappa
Smulpaj med rabarber och jordgubbar
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
2–3 msk strösocker
100 g smör
Fyllning:
3–4 rabarberstjälkar
ca 1/2 liter jordgubbar
3/4 dl strösocker
1 msk potatismjöl
1/2 tsk malen ingefära eller 2 tsk riven färsk ingefära (brukar jag hoppa över då det inte är favoritkryddan)
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, havregryn och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa. Ansa och skär rabarberstjälkarna i 2 cm stora bitar. Varva rabarber och jordgubbar i en ugnssäker form. Blanda socker, potatismjöl och ingefära och strö det över. Fördela smuldegen över fyllningen och grädda mitt i ugnen 15-20 min.
Servera med glass eller vaniljsås. Himmelskt gott!